Tuotteiden vertailu

Voit helposti vertailla kameroiden ominaisuuksia rinnakkain

Kokeile vertailua !

Määräalennukset

Saat määrälennusta jo viidestä kappaleesta.

Ota yhteys ja saat paluupostissa alennuskoodin.

Tilaa alennuskoodi tästä

Toiminta kosketustaulujen kanssa

Kosketustaulut eli niin sanotut älytaulut sisältävät ohjelmiston jossa dokumenttikameran kuvaa voidaan tehokkaasti käyttää opetustilanteessa. Tämä vaatii kuitenkin muutamien seikkojen huomioon ottamista dokumenttikameran valinnassa.

Kameran ja kosketustaulun yhteispelissä on monta etua. Opetusohjelmat ovat hyviä työkaluja käytettäessä kuvaa havainnollistamiseen, niissä on kuvanmuokkausominaisuuksia jolla kuvaa voidaan mm leikata ja rajata, kopioida, maalata, korostaa tärkeitä kohtia, suurentaa ja kääntää vapaasti ym,ym. Myös videokuvan tallentamiseen ja jalostamiseen ohjelmissa on hyviä toimintoja, animaation tekeminen onnistuu myös joillakin. 

Olennaista on se, että opetusohjelmistolla voidaan suoraan "kaapata" kameran kuva yhdellä tai muutamalla napin painalluksella käyttöön ilman että sitä tarvitsee tallentaa ensin joko kameran tai käyttöjärjestelmän omaan muistiin. Käyttäjä siis asettaa oblkejtin kameran alle, painaa taulussa kuvankaappauspainiketta ja kuva ilmestyy ohjelmaan käytettäväksi. Kun se on näin yksinkertaista, sitä tulee käytettyä hyödyksi.

Merkkikohtaiset kamerat

Muutamilla merkeillä, mm. Promethean ja SmartBoard -kosketustauluilla on oma kameramerkkinsä. Tämä tarkoittaa luonnollisesti täyttä yhteensopivuutta laitteiston ja ohjelmiston kanssa. Kameraa voi ohjata suoraan opetusohjelmasta, ohjauspainikkeet ovat suoraan opetusohjelmassa josta kamera voidaan vaikkapa käynnistää, zoomata ja vähintäänkin kuva tallentaa opetusohjelmaan ilman että kameraan tarvitsee koskea. Monessa tapauksessa on siis helppoa valita kyseisen taulun kanssa samanmerkkinen dokumenttikamera. Aina tämä ei ole niin yksinkertaista, näiden merkkien valikoima rajautuu muutamaan malliin ja esimerkiksi alavalopöydällisiä malleja ei juuri ole tarjolla, samoin puutteena saattaa olla valitsin-toiminnon puuttuminen jos liitetään useita laitteita.

Muut yhteensopivat kamerat 

Muutkin kamerat voivat olla yhteensopivia kosketustaulujen kanssa. Saattaa olla että kuvan kaappaaminen vaatii yhden napin painalluksen sijasta kaksi tai kolme, mutta olennaista on että se on edelleen kätevää ja helppoa. Muut kameran ohjauksen toiminnot (kuten zoom jne) eivät näillä onnistu suoraan kosketustaululta mutta se ei yleensä ole se kaikkein tärkein asia.

Jotta dokumenttikamera olisi yhteensopiva, se tarvitsee TWAIN-yhteensopivuuden. Tämä tarkoittaa sitä että kamera yhdistetään USB-kaapelilla tietokoneeseen ja sen käyttöjärjestelmään asennetaan kameravalmistajan tekemä TWAIN-ajuri. Kun sitten kosketustaulun ohjelmisto pyytää kameralta kuvaa, tämä TWAIN-ajuri lukee kuvan ja kääntää sen ohjelmistolle. Sama toimintalogiikka on alunperin Skannerien perustana.

Tarkasta siis kameraa valitessasi, mikäli haluat käyttää sitä kosketustaulun kanssa, valitse malli joka on tauluvalmistajan oma tai siinä on vähintään TWAIN-tuki. Tieto löytyy kauppamme kameroiden tuotetiedoista. 

Powered By OpenCart
Dokumenttikamera.fi © 2019